Interpol a emis un comunicat de presă către Euronews, în care a afirmat că a cerut în mod oficial clarificări din partea Chinei cu privire la locul unde se află președintele instituției, Meng Hongwei.

INTERPOL a cerut prin intermediul canalelor oficiale de aplicare a legii clarificări din partea autorităților chineze privind statutul președintelui INTERPOL Meng Hongwei. Secretariatul General al INTERPOL așteaptă cu interes un răspuns oficial din partea autorităților chineze pentru a-și adresa preocupările legate de bunăstarea președintelui.”

Și poliția franceză a început o investigație privind locul unde se află președintele Interpol. Soția sa a declarat că a dispărut după ce a plecat din Franța în China, țara sa natală. 

Ministerul de Interne francez a declarat vineri că soția lui Hongwei a fost plasată sub protecție, după ce a primit numeroase amenințări.

Potrivit ministerului, șeful Interpol a părăsit Lyon, Franța (unde se află sediul organizației internaționale de poliție), pe data de 25 septembrie și a ajuns în China. De atunci, nu a mai existat nicio veste de la el, transmite Reuters.

“Interpol este conștient de rapoartele mass-media în legătură cu presupusa dispariție a președintelui INTERPOL Meng Hongwei, care este o chestiune a autorităților competente atât în ​​Franța, cât și în China”, a mai adăugat instituția.

Meng este un înalt oficial al Partidului Comunist din China. A fost ales președinte al Interpol acum doi ani. Înainte de preluarea conducerii Interpol, Meng Hongwei era ministru adjunct responsabil cu securitatea publică din China.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday