Interpol a declarat că a lansat o alertă globală în 194 de țări, avertizându-le să se pregătească pentru atacuri ale rețelelor de criminalitate organizată care vizează vaccinurile COVID-19.

“Pe măsură ce guvernele se pregătesc să lanseze vaccinuri, organizațiile criminale intenționează să se infiltreze sau să perturbe lanțurile de aprovizionare. Rețelele criminale vor viza, de asemenea, prezentarea de informații prin site-uri web false și remedii false, care ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea oamenilor ”, a declarat secretarul general al Interpol, Juergen Stock.

Interpol sfătuiește oamenii să fie atenți când caută și cumpără echipamente medicale sau medicamente din mediul online. O analiză a Unității de Criminalitate Cibernetică a Interpol a relevat faptul că din 3.000 de site-uri web asociate cu farmaciile online suspectate de vânzarea de medicamente și dispozitive medicale ilicite, aproximativ 1.700 conțineau amenințări cibernetice, în special malware de phishing și spam.

“Verificați întotdeauna la autoritățile naționale de sănătate sau la Organizația Mondială a Sănătății pentru cele mai recente sfaturi de sănătate în legătură cu COVID-19”, mai arată organizația.

Surse: Interpol, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday