Guvernul IVB s-a angajat să facă publice informațiile despre proprietățile detinute de companii în acest paradis fiscal până în 2023, prin crearea unui registru public al proprietăților.

Militanții anticorupție consideră măsura o victorie pentru transparență și lupta împotriva mișcărilor ascunse de sume uriașe de bani. 

Despre proprietățile din Insulele Virgine au apărut foarte multe informații în scurgerea Panama Papers și, mai recent, în cea provenită de la Fincen, divizia de luptă împotriva spălării banilor din SUA.

Scurgerile de informații din cazul Panama Papers de la firma de avocatură Mossack Fonseca au arătat că mai mult de jumătate din companiile offshore menționate în dosarele sale au fost înregistrate în Insulele Virgine Britanice. Printre persoanele bogate cu proprietăți aici s-au numărat miliardarii ruși Arkady și Boris Rotenberg, prieteni apropiați ai lui Vladimir Putin, care au înființat șapte companii pe teritoriul britanic. 

O anchetă a BBC din 2018 a constatat că un sfert din proprietățile britanice deținute de companii străine erau înregistrate la entități din BVI. S-a calculat că 11.700 de companii înregistrate acolo dețineau 23.000 de proprietăți în Regatul Unit.

Sursa: The Times

Sursa foto: Phil Hauser//Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday