Directorul platformei, Adam Mosseri, a explicat că funcția “îi încurajează pe cei care au activat-o să ia o pauză de la Instagram, după ce au petrecut o anumită perioadă de timp în aplicație, stabilită chiar de utilizator – 10, 20, sau 30 de minute”.

Mosseri a precizat că noua implementare face parte dintr-un “efort mai amplu al platformei de a încerca să le ofere oamenilor mai mult control asupra experienței lor pe Instagram”. 

Testarea unei astfel de funcții vine pe fondul unor examinări intense ale platformei Instagram și a companiei-mamă, Meta (Facebook), după ce avertizorul de integritate Frances Haugen a prezentat dovezi, în comisiile din Congres, că studiile interne ale companiei au confirmat că aplicația poate avea un efect negativ asupra sănătății mintale a tinerilor. 

Unul dintre purtătorii de cuvânt al companiei a declarat că utilizatorii vor trebui să activeze manual noua funcție, dar, potrivit unui e-mail pentru The Verge, platforma va notifica automat adolescenții pentru a le recomanda să activeze funcția.

Sursa: The Verge

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday