Reprezentanții platformei, deținute de Facebook, au luat aceste decizii după valul de abuzuri online la care au fost supuși mai mulți fotbaliști de top de culoare, din Anglia. Între persoanele abuzate online se numără Marcus Rashford, Anthony Martial sau Axel Tuanzebe de la Manchester United, dar și Antonio Rudiger și Reece James de la Chelsea. Alături de Everton, Liverpool și Manchester City, United a lansat o declarație prin care a condamnat abuzul. Instagram a precizat că conturile care au fost folosite pentru a trimite mesajele abuzive vor fi șterse.

Football Association (FA) a cerut un răspuns și din partea guvernului britanic, în privința acestei probleme. În luna decembrie 2020, miniștrii au anunțat că lucrează la o legislație care să combată ”prejudiciile online”, în care sunt prevăzute și amenzi împotriva giganților online, dacă nu acționează împotriva discursului urii.

Între lunile iulie și septembrie 2020, Instagram a luat măsuri împotriva a 6,5 milioane de acte prin care se promova discursul urii, iar 95% dintre ele nu au fost raportate de utilizatori.

Surse alternative: Instagram, France24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday