O purtătoare de cuvânt a Facebook a spus că persoanele implicate în această campanie de hacking sunt figuri bine cunoscute într-o comunitate numită “OGUsers”, care comercializează nume de utilizator dorite pe rețele de socializare populare.

Un nume de utilizator popular, care se putea vinde cu zeci de mii de dolari, este format adesea din cuvinte scurte, apreciate, precum “@food” sau “@snow”. Potrivit Facebook, care colaborează în anchetă cu autoritățile, multe dintre persoanele implicate în această campanie de hacking sunt minori.

Purtătorul de cuvânt al Facebook a declarat că furtul de identitate și schimbul de cartele SIM, în cazul în care hackerii au acces la un telefon pentru a intra în conturile asociate acestuia, sunt modalități populare de a fura numele de utilizator pe Instagram. Aceasta a adăugat însă că au fost identificate de asemenea și abordări care includ hărțuirea utilizatorilor care dețin astfel de conturi.

De asemenea, un purtător de cuvânt al Twitter a spus că rețeaua de socializare a suspendat definitiv o serie de conturi din rețeaua “OGUsers”, conform regulilor sale împotriva manipulării și a spam-ului.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday