Inspecția Judiciară anunță, printr-un comunicat de presă, că a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorul militar Bogdan Ciprian Pârlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, în urma efectuării cercetării disciplinare, în perioada 8 mai – 7 august 2018.

Bogdan Ciprian Pîrlog a fost prezent în Piața Victoriei din Capitală, la protestul Diasporei din 10 august, în urma cărui cel puțin 400 de persone au fost rănite, ca urmare a violențelor extreme din Jandarmerie și protestatari.

„Bucureşti, 27 august 2018 – Ca urmarea a efectuării cercetării disciplinare în perioada 8 mai – 7 august 2018, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Bogdan Ciprian Pârlog (procuror militar, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti) pentru „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”, abatere disciplinară prevăzută de art.99 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, constând în aceea că

prin opiniile exprimate în cuprinsul articolului „Principalele aspecte de natură a afecta grav sistemul judiciar” (publicat la 25 ianuarie 2018, pe site-ul www.juridice.ro), cu desconsiderarea explicită şi totală a normelor şi standardelor de conduită impuse magistraţilor,

a denigrat, în mod deliberat, pe de o parte, membrii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii apreciind că aceasta este „fidelizată” şi „favorabilă actualei puteri politice”, şi inspectorii Inspecţiei Judiciare, pe care i-a calificat drept „organisme controlate de către factorul politic prin care (…) se vor putea exercita presiuni asupra magistraţilor”.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.”, se arată în comunicatul de presă al Inspecției Judiciare.

Potrivit Ministerului Public, până la acest moment sunt peste șapte sute de plângeri depuse împotriva Jandarmeriei, în dosarul protestului Diasporei din 10 august.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday