Inspecția Judiciară (IJ) a publicat protocolul cooperării cu SRI, încheiat în 2016, și transmite că nicio acțiune disciplinară exercitată de Inspecție nu a avut loc ca urmare a acestui protocol.

“Inspecţia Judiciară a solicitat, la data de 28 martie 2018, declasificarea „Protocolului privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii”, care a fost încheiat la data de 29 februarie 2016. Protocolul şi-a încetat efectele la 8 martie 2017.

Inspecţia Judiciară menționează că nu a solicitat şi nu a transmis Serviciului Român de Informaţii date şi informaţii în niciuna dintre procedurile administrative de verificare a activităţii şi conduitei judecătorilor, procurorilor şi magistraţilor-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, derulate în intervalul în care Protocolul a fost în vigoare.

De asemenea, nu a fost exercitată nicio acțiune disciplinară, ca efect al protocolului.

Toate acţiunile disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară au fost întemeiate exclusiv pe situaţii de fapt constatate nemijlocit de inspectorii judiciari, fără alte date şi informaţii furnizate în temeiul Proctocolului ori a vreunei colaborări cu alte entităţi, concluzionează reprezentanții Inspecției Judiciare.”, transmite Inspecția Judiciară.

Documentul transmis de IJ:

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday