Potrivit INSP în săptămâna 5 – 11 aprilie, 38.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Ilfov, Timiș și Constanța. 25.3% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Cluj, Bihor, Prahova si Constanța.

De la începutul pandemiei până în prezent 1 din 71 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 85.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 58.8% din decese au fost înregistrate la bărbați. 95.1% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Nivelul de testare a scăzut ușor, iar numărul testelor efectuate prin programul național a fost mai mare decât cele realizate la cerere sau cele rapide. Pe 7 aprilie INSP anunța că rata de pozitivare a testelor pentru coronavirus a scăzut pentru prima dată după șase săptămâni de creștere sau stagnare. Acum aceasta se află la sub 15%.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday