Dintre cele 313 persoane depistate pozitiv cu varianta Delta de coronavirus în România, 19 au decedat. Dintre acestea, o persoană era vaccinată anti-Covid cu două doze, însă autoritățile nu precizează și ce vaccin a primit. Este vorba despre un bărbat de 72 de ani din județul Satu Mare, cu comorbidități. INSP arată că între momentul vaccinării cu a doua doză și momentul în care bărbatul a fost testat pozitiv pentru Covid au trecut 103 zile.

Celelalte decese s-au înregistrat la pacienți nevaccinați, cu vârste de la 32 la 91 de ani, cu sau fără comorbidități. Din totalul celor 313 cazuri cu tulpina Delta, 59 de persoane erau complet vaccinate, trei vaccinate cu prima doză, iar 251 erau nevaccinate.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a subliniat marți după-amiază că 81,5% dintre noile cazuri de infectare cu coronavirus (indiferent de tulpină) se înregistrează la persoanele nevaccinate, iar 93% dintre noile decese înregistrate sunt la persoane nevaccinate.

Institutul de Sănătate Publică a informat că în continuare ”nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday