INSP precizează că 10,8% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021, au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, doar 44,3% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, în perioada 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021, 0,6% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză (22.911 de persoane) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin.

În același interval, 414 persoane (1,8% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) au decedat, însă INSP precizează că niciunul dintre decese nu a fost cauzat de vaccinare.

0,2% din totalul persoanelor vaccinate cu doza a doua (4.363 de persoane) au avut un test pozitiv de infecție coronavirus, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, iar 74 de persoane (1,7% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. INSP spune că nici în această situație niciunul dintre decese nu a survenit ca urmare a vaccinării.

7,7% din totalul persoanelor confirmate cu infecție SARS-CoV-2 după vaccinare de la începutul campaniei de vaccinare au fost raportate în ultimele două săptămâni (26 aprilie – 9 mai 2021).

În ultimele două săptămâni, 1.596 de persoane au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin, iar 503 persoane au fost confirmate cu Covid după administrarea celei de a doua doze de vaccin.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday