Institutul Național de Sănătate Publică informează că varianta Delta a întrunit toate criteriile de transmitere comunitară susținută la nivel național. Astfel, infectări cu Delta au fost identificate în 38 de județe și în București, iar mai mult de jumătate din cazurile identificate nu au legătură între ele sau un istoric de călătorie în străinătate: “Până săptămâna trecută inclusiv, cazurile fără legătură epidemiologică reprezintă 50,8% din total. Au fost excluse din calcul cazurile care au refuzat colaborarea cu DSP și cele care nu au putut fi contactate”.

”În ciuda limitărilor (variabilitatea numărului de probe secvențiate de la o săptămână la alta și secvențierea cu precădere a unor probe selectate dintre cele pozitive la RT-PCR specific de variantă), observarea datelor colectate pentru cazurile cu probe secvențiate, cuplată cu rata de creștere a numărului de cazuri, arată că actualul profil de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta”, concluzionează INSP.

În ultima săptămână, au fost identificate un număr de 187 de cazuri de infectare cu varianta Delta, din 190 de secvențieri. În plus, 12 persoane confirmate cu această tulpină și-au pierdut viața, între acestea și un bărbat de 44 de ani din Capitală, cu schema de vaccinare incompletă.

De când INSP a început monitorizările, au murit 45 de persoane infectate cu Delta. În total, au fost identificate 807 de cazuri cu această tulpină, între care 7 persoane vaccinate incomplet și 184 de persoane complet vaccinate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday