”Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană (B.1.351) și mutația E484K este un bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Ilfov, la care nu a fost precizată nicio legătură epidemiologică (istoric de călătorie, contact cu caz confirmat etc). Locul probabil al expunerii nu este cunoscut”, precizează INSP.

Reprezentanții Institutului informează că au mai fost identificate și 91 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului. În total, între 12 și 18 aprilie au fost efectuate 129 de secvențieri.

Până la data de 18 aprilie, au fost înregistrate 1.502 secvențieri, fiind confirmate 955 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC): 948 cu tulpina britanică, 5 cu varianta sud-africană și 2 cu cea braziliană. Rata de confirmare a probelor a crescut la 64%.

Până acum au fost înregistrate și comunicate la INSP 27 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), toate fiind provocate de tulpina britanică.

Raport Saptamanal Insp

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday