Persoanele care vin din țările considerate din „Zona Galbenă” trebuie să intre pentru 14 zile în carantină, la domiciliu, la o locație declarată sau într-un centru special amenajat de autorități. Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP) anunță că această listă actualizată este valabilă de la 3 august, ora 00:00.

Față de săptămâna trecută, acum sunt considerate țări cu grad mare de risc și Bahamas, Guineea Ecuatorială și Sint Maarten. Nu se mai găsesc pe listă Serbia, Rusia, Mexic, Azerbaijan, Ecuador și Guatemala.

Statele rămase pe listă și după actualizare:

  • din Europa: Moldova, Muntenegru, Kosovo, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Luxemburg
  • din Asia: Israel, Irak, Kazahstan, Arabia Saudită, Armenia, Qatar, Palestina, Singapore, Maldive, Oman, Kuweit, Bahrain
  • din America de Nord și Centrală: SUA, Panama, Puerto Rico, Costa Rica, Honduras, El Salvador, Insulele Turks și Caicos, Insulele Virgine ale SUA + Bahamas și Sint Maarten
  • din America de Sud: Brazilia, Argentina, Columbia, Chile, Bolivia, Peru, Surinam
  • din Africa: Africa de Sud, Capul Verde, Eswatini + Guineea Ecuatorială

INSP întocmește lista statelor din „Zona Galbenă” în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday