• INSSE arată că, în septembrie 2020, exporturile românești s-au apropiat foarte mult de nivelul din 2019, fiind cu doar 0,5% mai mici în euro, dar ceva mai mari în lei. Creșterea vine din comerțul cu țările UE, cel în afara spațiului comunitar fiind în continuare afectat.
  • Pe primele nouă luni ale anului exporturile au însumat 44,8 de miliarde de euro (-13,6%), iar importurile 57,8 de miliarde de euro (-9,5%).
  • Deși exportul de autoturisme face și în acest an (ca valoare) aproape jumătate din exporturile românești, băuturile și tutunul reprezintă una dintre puținele categorii cu creștere față de anul trecut. În același timp, au crescut importurile de alimente, în specil din UE.
  • Deficitul balanţei comerciale (diferența dintre exporturi și importuri), în perioada ianuarie-septembrie 2020, a depășit 13 miliarde de euro, cu aproape un miliard de euro mai mare decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday