Germania, Franţa ṣi Italia ocupă primele trei locuri în topul ṭărilor care coordonează subgrupuri de întreprinderi din România.

Rezultatele anului 2019 indică faptul că, în funcţie de ponderea numărului de salariaţi, pe primul loc se află subgrupurile de întreprinderi aflate sub conducerea unor persoane juridice sau persoane fizice din Germania (16,4%), pe locul doi sunt cele coordonate din Franṭa (12,6%), iar pe locul trei, din Italia (8,8%).

Un procent de 28,1% din numărul total de salariați din întreprinderi și-au desfășurat activitatea în multinaționale cu capital străin. De altfel, din aproximativ 81 de mii de grupuri de întreprinderi din țară, 75 de mii sunt multinaționale.

Firmele cu sediul principal în Germania au cei mai mulți angajați în România în industria prelucrătoare (8,4%), comerţ sau în domeniul reparării autovehiculelor. Și cele din Franța au cei mai mulți angajați în industria prelucrătoare (5,6%) și comerț.

Sursa date/grafic: INSSE

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday