Potrivit unei analize a companiei de cercetare Zignal Labs, citată de Business Insider, numărul postărilor de pe rețelele de socializare, care susțin că Donald Trump a câștigat alegerile, a scăzut de la 2,5 milioane de mențiuni în săptămâna anterioară răscoalei de la Capitoliu, la doar 688 de mii în ultima săptămână.

Datele indică faptul că măsurile luate de platformele de socializare de a restricționa conspirațiile și dezinformarea dau rezultate.

Alături de Donald Trump și-au mai pierdut conturile de Twitter (cea mai populară platformă din SUA) și aliații acestuia – gneralul Michael Flynn, avocata Sidney Powell, dar și Ron Watkins, considerat o figură cheie în răspândirea conspirației QAnon. Mențiunile despre hashtagurile #FightforTrump, #HoldTheLine au scăzut cu aproximativ 95%, chiar dacă au crescut mențiunile despre personajul Q, o presupusă sursă, apropiată de Trump, care ar fi dezvăluit informații despre lupta acestuia cu “statul paralel”.

Sursa: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday