• În luna iulie 2020, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 8,0% ca serie brută şi cu 3,3% serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
  • Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută cu 6,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,9%.
  • În perioada 1.I – 31.VII.2020, comparativ cu perioada 1.I – 31.VII.2019, producţia industrială a fost mai mică cu 14,9% ca serie brută și cu 15,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Față de anul trecut, cea mai afectată este industria prelucrătoare, cea care asigură cea mai mare parte a exporturilor României. Industria extractivă și-a continuat declinul, început în urmă cu aproape doi ani, în special pe fondul importurilor de gaze.

În termeni de vânzări (cifră de afaceri), industria prelucrătoare recuperează mai repede și a atins în iulie volumul de încasări din ianuarie 2020.

  • În luna iulie 2020, cifra de afaceri din industrie, în termeni nominali, a crescut față de luna precedentă cu 11,0%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a scăzut cu 5,9%.
  • În perioada 1.I-31.VII.2020, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 12,8%.

Sursa: INSSE

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday