• În luna august 2020, producţia industrială a scăzut (ca volum) faţă de luna precedentă cu 10,5% (serie brută) şi a crescut cu 3,9% (serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare). Încasările (cifra de afaceri) au scăzut cu 10,7% față de luna iulie 2020.
  • Faţă de aceeași lună din 2019, în august 2020 producţia industrială a fost mai mică cu 4,3% (serie brută), iar cifra de afaceri (nominală) a scăzut cu 3%.
  • În primele opt luni din 2020, producţia industrială a scăzut cu 13,7% (serie brută), iar încasările au fost mai mici cu 11,6%.

Deși industria extractivă este cea mai afectată, fiind în scădere permanentă din octombrie 2019, industria prelucrătoare (exportatoare) a avut o frână mai puternică în luna august 2020, pe fondul încetinirii recuperării după carantinele din Europa, principala piață de desfacere a industrie românești. Cum comenzile noi au continuat să scadă și în august, este posibil ca frânarea industriei să continue și în lunile următoare.

Surse: Comunicate INSSE

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday