• În luna septembrie 2020, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 18,7% ca serie brută şi cu 1,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Totuși, ca volum, ea rămâne mai mică pe primele nouă luni din 2020 cu 12%.
  • Industria extractivă și cea energetică sunt cele mai afectate, atât din cauza scăderii consumului, cât și a cotațiilor petrolului.
  • Deși înregistrează, pe total, o scădere de volum de aproape 15%, pe primele nouă luni ale anului, industria extractivă și-a revenit puternic după cele două luni de carnatină din primăvară, atingând un vârf în septembrie.
  • Industria alimentară înregistrează în septembrie față de aceeași lună a anului trecut o ușoară creștere a încasărilor, iar cea metalurgică este pe scădere, dar industria autovehiculelor și a componentelor este cu aproape 20% peste nivelul din aceeași lună a anului trecut ca încasări, marcând în septembrie cel mai mare volum de activitate, din mai 2019.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday