Conform unui acord încheiat luna trecută, comerțul britanic cu UE rămâne liber de tarife și cote la mărfuri, însă exportatorii, în special vânzătorii de produse proaspete, afirmă că afacerile lor sunt încă amenințate de întârzierile cauzate de controalele vamale. British Meat Processors Association (BMPA) a declarat că exportatorilor de carne li s-au returnat loturile nedivizate și că clienții europeni evită deja furnizorii din Marea Britanie.

Reuters notează că firmele britanice de carne au redus volumul comerțului cu UE și Irlanda de Nord la aproximativ 20% în primele două săptămâni ale lunii ianuarie, potrivit datelor BMPA.

Chiar și așa, grupul susține că au existat “întârzieri catastrofale” și că lucrurile se îndreaptă spre un scenariu și mai rău: “Actualul sistem vamal și de certificare pe hârtie este o relicvă. Nu a fost niciodată conceput pentru a face față unui lanț de aprovizionare integrat, la timp”, a declarat Nick Allen, șeful BMPA.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday