UPDATE: Avionul s-a prăbușit în mare la scurt timp după decolarea din capitala Indoneziei, Jakarta. Potrivit BBC, martorii au spus că au văzut și au auzit cel puțin o explozie și că în apropierea locului în care a dispărut avionul au fost găsite obiecte care se pare că provin din acesta.

Potrivit oficialilor, echipajul nu a transmis niciun semnal de stres.

Autoritățile desfășoară operațiuni de căutare și salvare.

Știrea inițială:

Aeronava, veche de 27 de ani și care aparține companiei Sriwijaya Air, a decolat de pe aeroportul din Jakarta, iar în momentul în care a dispărut de pe radar, se afla deasupra mării.

După dispariție, autoritățile indoneziene au anunțat și că nu pot lua legătura cu echipajul avionului. Operațiunile de salvare și căutare au fost demarate. În acest moment nu sunt disponibile alte informații confirmate despre starea aeronavei.

Avionul nu este un Boeing 737 MAX, cum au fost cele prăbușite în accidentele aviatice din 2018 și 2019.

Este cunoscut faptul că în Indonezia, în general, transportul este considerat nesigur, mai ales din cauza legislației și reglementărilor care nu sunt foarte stricte în acest domeniu.

Surse alternative: Bloomberg, NY Times, BBC

Foto: Flightradar24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday