Manifestanții au mărșăluit prin oraș cu utilajele agricole și cai și au blocat o intersecție importantă cu tractoarele, iar ulterior au forțat intrarea în Fortul Roșu, o clădire emblematică din capitală. Cel puțin cinci polițiști și trei fermieri au fost răniți în confruntări, iar o persoană a decedat. Internetul nu a funcționat în anumite părți ale orașului, iar unele stații de metrou au fost închise.

Din motive de securitate, premierul, care participa la parada militară de ziua națională, a fost evacuat. Este cea mai mare provocare cu care se confruntă Narendra Modi, de când a preluat funcția în 2014. 

 

Până acum, au avut loc nouă runde de discuții între sindicate, care reprezintă peste 150 de milioane de agricultori, și guvern, însă fermierii au respins propunerea de amânarea cu 18 luni a aplicării legislației. Agricultorii reclamă că legile, care permit implicarea firmelor private în agricultură, prin finanțări, ”vor lăsa copiii noștri la mâna patronilor”.

Instanța Supremă a suspendat aplicarea legilor și a dispus înființarea unui comitet special care să rezolve impasul. Agricultura creează locuri de muncă pentru aproape jumătate din populația Indiei, potrivit Reuters.

Surse alternative: Reuters, The Guardian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday