Ministerul Sănătății din India a anunțat că media zilnică de infecții noi cu coronavirus a ajuns la 329.942, în timp ce numărul de decese a crescut la 3.876. Până la acest moment, numărul total de infectări a ajuns la 23 de milioane, iar totalul deceselor este de 250 de mii. 

Potrivit unui bilanț Reuters, India are cea mai mare rată medie de decese provocate de Covid, reprezentând astfel unul din trei decese raportate la nivel mondial, zilnic. Media din ultimele șapte zile a ajuns la numărul record de 390.995. 

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că varianta coronavirusului identificată pentru prima dată în India, anul trecut, a fost clasificată drept o îngrijorare la nivel globală, unele studii preliminare arătând că aceasta se răspândește mult mai ușor.

Clasificăm astfel această variantă drept o îngrijorare la nivel global. Există câteva informații disponibile care sugerează o rată de transmisibilitate crescută”, a declarat Maria Van Kerkhove, conducătorul tehnic al OMS pentru COVID-19.

State din întreaga lume au trimis materiale sanitare pentru a ajuta țara să depășească criza de echipamente sanitare, precum butelii de oxigen sau măști de protecție. Cu toate acestea, multe spitale din țară încă nu au primit suplimentele. Într-un spital guvernamental din Tirupati, de exemplu, 11 persoane au murit luni, din cauza întârzierii unui transport de oxigen. Totodată, spitalele sunt afectate și de incendiile care au loc tot mai des, în special din cauza scurtcircuitării instalațiilor electrice și de oxigen.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday