New Delhi a ignorat anterior avertismentele din SUA care spuneau că o astfel de achiziție ar putea declanșa sancțiuni în conformitate cu legislația americană, scrie Reuters.

Deși nu a existat nici o semnătură făcută publică, acordul a fost încheiat în timpul vizitei prezidențiale a lui Vladimir Putin la New Delhi, pentru un summit anual cu premierul indian Narendra Modi.

Acordul a fost semnat în contextul summit-ului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru Reuters. Contractul este estimat la peste 5 miliarde de dolari.

Statele Unite au afirmat că țările care încheie acorduri cu sectoarele de apărare și inteligență ale Rusiei se vor confrunta cu sancțiuni în baza unei legislații numite Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA).

Venim mereu în India cu mare plăcere, deoarece știm că suntem aici într-un mediul de prietenie sinceră, de cooperare în afaceri”, a declarat Putin.

Cele două țări au semnat, de asemenea, opt acorduri privind spațiul, energia nucleară și căile ferate în cadrul unei conferințe de presă televizate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday