India a depășit zece milioane de cazuri confirmate de coronavirus sâmbătă, după ce în 24 de ore a înregistrat alte 25.152 de noi cazuri, potrivit Ministerului Sănătății. India este a doua țară care a depășit acest număr, după Statele Unite, care au raportat peste 17,4 milioane de infecții, potrivit Universității Johns Hopkins.

În ziua în care India a depășit zece milioane de cazuri, autoritățile au anunțat planurile ambițioase pentru campania de vaccinare, care presupun imunizare a trei sute de milioane de persoane până în august. Guvernul condus de premierul Narendra Modi a identificat deja primii oameni care vor primi dozele de vaccinuri.

Grupul prioritar este alcătuit din 30 de milioane de lucrători din domeniul sănătății, polițiști, soldați și voluntari și 270 de milioane de persoane vulnerabile – majoritatea cetățeni cu vârsta peste 50 de ani și 10 milioane cu alte comorbidități.

Totuși, planurile autorităților indiene sunt considerate incredibil de ambițioase, în special pentru o țară în curs de dezvoltare, cu infrastructură rurală săracă și cu un sistem de sănătate publică inadecvat, în condițiile în care toate cele trei vaccinuri pentru care producătorii au solicitat emiterea autorizației presupun administrarea a două doze.

Numărul total al cazurilor din India se ridică la 10.004.599, iar numărul morților a urcat la 145.136, după ce vineri 347 au murit ca urmare a infectării.

Sursa: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday