Cu o lună în urmă, în majoritatea statelor europene, incidența cazurilor de Covid se afla fie pe o panta descendentă, fie stagna, excepție făcând Rusia, Portugalia și Marea Britanie, potrivit datelor agregate de Our World in Data și citate de Comitetul român pentru Vaccinarea Anti-Covid. Acum, rata de incidență crește în cele mai multe dintre state, în Grecia, Spania sau Italia urcând cu până la 200%. România a raportat o creștere a cazurilor noi de Covid de 5%, comparând media ultimelor două săptămâni cu cea a celor două anterioare. La nivelul Europei, incidența a crescut de 3,4 ori, de la o lună la alta.

Marea Britanie a înregistrat 46.558 cazuri noi de Covid, potrivit datelor publicate marți, însemnând o creștere de 40,7% față de săptămâna trecută.  În privința vaccinării, 46,35 de milioane de persoane au primit prima doză, iar 36,24 de milioane – schema completă.

În Franța, ministrul Sănătății Olivier Veran a declarat că numărul de noi cazuri a evoluat într-un ritm fără precedent din cauza răspândirii variantei Delta, responsabilă pentru 79% dintre infectări. În ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat 18 mii de cazuri noi, în condițiile în care cu doar o săptămână bilanțul era de șapte mii de cazuri (o creștere de 150% în doar șapte zile). În total, 37,52 milioane de francezi au primit cel puțin o doză de vaccin (45% din populația eligibilă).

Surse alternative: Reuters, RFI.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday