Conform unui comunicat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, nava MILLENIAL SPIRIT IMO sub pavilionul Republicii Moldova, fiind în apele neutre din Marea Neagră a fost lovit de un obuz (nu se cunoaște sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare.

La moment se petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse. Agenția Navală va informa adăugător privind procesul de salvare a echipajului și a navei sub pavilionul Republicii Moldova”, informează Ministerul Dezvoltării din Moldova.

Inițial Armata Ucraineană anunțase că o navă sub pavilion românesc a fost avariată de forțele ruse, în drum către un port de lângă Odessa, însă ulterior s-a dovedit că informație este eronată.

Postarea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova:


Mesajul postat inițial de Armata Ucraineană pe Facebook:

Sursă: Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday