Premierul spaniol, Pedro Sanchez, și președintele lituanian, Gitanas Nausėda, susțineau o conferință de presă la o bază NATO. Aceasta a fost întreruptă brusc din cauza unui incident de securitate. Un avion Eurofighter, care deservește serviciul de poliție aeriană al NATO în regiunea Baltică, a trebuit să decoleze urgent pentru a intercepta o aeronavă neidentificată. Potrivit unor informații încă neconfirmate, este vorba de un avion rusesc, fără plan de zbor, care s-a apropriat fără aprobare de spațiul aerian al țărilor baltice.

Conferinţa de presă a premierului Spaniei şi a preşedintelui Lituaniei a fost reluată la circa 30 de minute după incident. Conferința de presă a fost întreruptă de un apel real“, a declarat președintele Nausėda după reluarea discursului. „După cum puteți vedea, totul funcționează perfect. Pot confirma că avionul a fost în aer în mai puțin de 15 minute”.

Premierul spaniol Pedro Sanchez se află într-un turneu de trei zile în regiunea baltică, unde se va întâlni și cu principalul lider al opoziției din Belarus.

Sursă: Reuters,

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday