Update: Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a susținut o conferință de presă în care a anunțat că șapte persoane și-au pierdut viața, așa cum precizase și prim-procurorul Parchetului Constanța. Bode a explicat că cinci persoane au murit în spital, iar două după ce au fost transferate în alte unități spitalicești.

Bode a mai precizat că un total de 86 de pacienți au fost transferați în trei spitale din județ și că Parchetul Constanța a declanșat o anchetă.

“Câteva concluzii preliminare: În spital, la ora producerii incendiului, erau 125 de pacienți. Zece erau la ATI. În acest moment, investigatorii clarifică dacă spitalul avea sau nu avea obligația să dețină autorizație de securitate la incendiu. Pe componenta ISU, am avut un control desfășurat la spitalul de boli infecțioase în Constanța în noiembrie 2020 și unul în februarie 2021. Au fost constatate disfuncționalități și nereguli, au fost aplicate sancțiuni. Despre acestea, vă va vorbi domnul Raed Arafat. Șeful DSU este la fața locului și coordonează ancheta din punct de vedere al IGSU. În acest moment, pacienții au fost transferați la trei spitale. Sunt 42 la UPU și 64 în celelalte spitale”, a mai spus Lucian Bode.

Știrea inițială: Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Confuzie în ceea ce privește numărul persoanelor decedate. Prim-procurorul Parchetului de la Constanța susține că șapte persoane au murit, în timp ce Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat inițial că nouă persoane au murit.

Viorel Teliceanu precizează că a fost deschis un dosar penal, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere.

“Avem șapte decedați. Informația că sunt nouă decedați este greșită. Nu știu de unde a plecat informația și nici nu mai contează. Nu toate persoanele decedate erau arse, unele cred că erau intoxicate cu fum. Era informația inițială că la Spitalul Județean sunt 3 persoane decedate și l-am rugat pe directorul spitalului să verifice și era de fapt un singur mort. Acum 40 de minute, când făceam socoteala, aveam șapte decese. Nu pot să mă pronunț dacă acesta va fi bilanțul final, nu știm cu va evolua starea de sănătate a celorlalți pacienți”, a declarat prim-procurorul Parchtului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Anterior, ministrul Sănătății a susținut o declarație de presă și a transmis că sunt nouă persoane decedate, dintre cele zece internate în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Și bilanțul transmis de Departamentul pentru Situații de Urgență preciza că sunt nouă decese.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday