Autoritățile raportează că s-au înregistrat 3.121 de incendii în primele 15 zile ale lunii august, de aproape cinci ori mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. În ritmul actual, incendiile ar putea depăși suprafața record din 1998. Aproximativ 8.500 de kilometri pătrați (aproape 6% din suprafața regiunii Pantanal), au ars din ianuarie până în iulie, conform datelor oficiale.

Ministrul Mediului din Brazilia a declarat că provocările cu care se confruntă pompierii care intervin sunt foarte mari: „Atmosfera este foarte caldă, foarte uscată, cu vânt puternic și temperaturi ridicate. Am văzut sute de incendii pe parcursul întregii zile. Produc pagube mari faunei, florei și regiunii Pantanal”.

Pantanal este de zece ori mai mare decât zona Everglades din statul american Florida. Regiunea reprezintă una dintre cele mai bodate în biodiversitate locuri de pe planetă, cu peste 4.700 de specii de plante și animale, potrivit World Wild Fund.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday