În Rusia, Ministerul pentru Situații de Urgență a trimis avioane și un elicopter pentru a lupta cu incendiile forestiere din regiunea Chelyabinsk, unde două sate au fost deja evacuate. Focul a izbucnit și în nord-estul Siberiei, unde temperaturile au atins valori anormal de ridicate. 

Cea mai rece regiune nelocuită a Rusiei, Yakutia, se confruntă cu trei sute de incendii în acest moment. Este al treilea an consecutiv cu incendii neobișnuit de puternice.

În mai, Ministrul rus al Resurselor Naturale, Alexander Kozlov, a avertizat că, din cauza încălzirii globale, permafrostul dispare în nordul Rusiei într-un ritm atât de alert încât, peste câteva decenii, terenul ar putea deveni arabil. 

Situația este critică și în sudul provinciei spaniole Malaga, unde pompierii se luptă cu flăcările încă de vineri dimineața, lângă orașul Jubrique. Incendiul s-a extins rapid peste trei sute de hectare de teren, iar vântul puternic a îngreunat misiunea echipajelor si a ars pinii, castanii și arborii de plută. În jur de 13 familii au fost nevoite să evacueze zona.

Și în nordul Californiei, care se confruntă cu temperaturi extreme, au izbucnit incendii provocate de fulgere. Sute de pompieri si un avion se luptă cu focul lângă granița cu statul Nevada. Până acum, doar 10% din incendiu a fost stins. Acesta este doar unul dintre multele alte incendii din nordul statului, unde alte câteva focuri mari au distrus zeci de case în ultimele zile. 

Între timp, meteorologii au avertizat că o mare parte din California va suferi în continuare din cauza temperaturilor periculos de ridicate în weekend, când s-ar putea atinge și 54 de grade Celsius în Valea Morții.

Sursă: Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday