Institutul Național de Statistică anunță că, în primele șase luni ale anului, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 6,8% serie brută, respectivă 6,9% serie ajustată, față perioada similară a anului trecut.

În luna iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 0,1% ,cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,3%.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, comerțul en detail a crescut, atât ca serie brută, cu 4,9%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 5,7%.

Comparativ cu primul semestru al anului trecut, avansul comerțul en detail se datorează creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+9,9%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+5,9%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2019, comparativ cu luna iunie 2018 a înregistrat o creștere cu 5,7%, datorită creșterilor din vânzările de produse nealimentare (+8,6%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,1%) și din comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+2,3%).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday