Potrivit lui Valeriu Gheorghiță și INSP, încă două persoane au murit în ultima săptămână după infectarea cu varianta Delta de Covid, dintre care una era vaccinată. Bilanțul a urcat astfel 21 de decese provocate de această tulpină, însă doar două la persoane vaccinate.

Autoritățile nu precizează că vaccin au primit cele două persoane și nici ce afecțiuni mai aveau, dar ambele aveau 72 de ani (erau din Iași și din Satu Mare).

Din 9 august până pe 15 august au fost efectuate 47 de secvențieri, dintre care 46 au fost pozitive cu varianta Delta, ceea ce înseamnă o rată de confirmare Delta de 97,8%. În total, în România s-au înregistrat 359 de cazuri cu varianta Delta, iar 80% dintre cazuri sunt la persoane nevaccinate, conform coordonatorului campaniei de vaccinare.

De altfel, Valeriu Gheorghiță a prezentat rezultatele primului studiu realizat în România, referitor la eficiența vaccinurilor, care arată că persoanele vaccinate au risc de deces de 14 ori mai mic și risc de spitalizare de 12 ori mai mic, față de cele nevaccinate.

Eficiența împotriva infectării:

  • vaccinați peste 14 zile de la doza 2: 90,2%
  • vaccinați 1-14 zile de la doza 2: 83,9%
  • vaccinați primele 14 zile de la doza 1 până la doza 2: 16,3%

Eficiența împotriva internării în ATI:

  • vaccinați peste 14 zile de la doza 2: 92,1%
  • vaccinați primele 1-14 zile de la doza 2: 80,5%

Eficiența împotriva deceselor:

  • vaccinați peste 14 zile de la doza 2: 93,2%
  • vaccinați primele 1-14 zile de la doza 2: 79,6%

Foto: Comitetul de Vaccinare

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday