Ministerul Educației anunță că 930 de unități de învățământ funcționează în Scenariul roșu, în timp ce 11.460 de unități de învățământ funcționează în Scenariul verde cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Totodată 5.266 de unități de învățământ funcționează în Scenariul hibrid cu participarea zilnică (față în față) a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Ministerul menționează că dintre cele 930 de școli aflate în scenariul roșu, 256 sunt în această situație ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 674 de unități de învățământ, din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Luni, 12 octombrie Ministerul raporta 517 școli aflate în Scenariul roșu, dintre care 214 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate. În urmă cu o săptămână, joi 9 octombrie, erau 378 de școli în care activitatea se desfășura exclusiv online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Sursa: Ministerul Educației

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday