În ultima săptămână, în România au fost raportate 7.340 de noi cazuri de coronavirus. Creșterea față de săptămâna anterioară a fost de 48%, în progresie față de săptămânile anterioare.


Ca medie a ultimelor șapte zile, procentul zilnic de teste pozitive rămâne cel mai mare în Croația, urmată de Bulgaria și România. Totuși, statistica este distorsionată de raportarea de sâmbătă, când autoritățile din România au adăugat și rezultatele a peste 11 mii de teste prelucrate anterior, ceea ce a scăzut media zilnică la sub 4%.

În ultimele 14 zile, România a adunat însă 11.599 de cazuri noi, depășind Ucraina, o țară cu populație dublă, dar și toate țările europene, cu excepția Rusiei.

Raportat la populație (cazuri/milion), România este constant pe locul doi, la nivel european, în privința numărului zilnic de noi cazuri depistate, începând din 20 iulie. Este depășită doar de Luxembourg, o țară mică care depistează acum între 100 și 200 de cazuri pe zi.

Surse de date: Ourworldindata.org, Graphs.ro, MAI.gov.ro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday