Doar Bulgaria a înregistrat un nivel mai mic decât țara noastră, cu un procent de 11%, în timp ce în Uniunea Europeană, în medie 36% din firme preferă găzduirea resurselor pe servere închiriate (cloud), în loc să-și folosească propria infrastructură IT.

Utilizarea medie a cloud computing-ului în UE s-a dublat între 2016 și 2020.

Deși ponderea firmelor cu acces la internet a fost la niveluri similare în toate statele membre ale UE, utilizarea cloud computing-ului a variat semnificativ, cu cele mai mari ponderi raportate în Finlanda (75%), Suedia (70%) și Danemarca (67%) în 2020.

Dintre întreprinderile care au raportat că folosesc cloud computing, 76% au optat pentru o soluție cloud pentru a găzdui sistemele de e-mail. Aproximativ două treimi (67%) au folosit cloud-ul pentru stocarea datelor, 58% l-au folosit pentru software de birou (cum ar fi procesoare de text și foi de calcul) și 47% pentru a-și găzdui baza de date.

Aceste întreprinderi au folosit și cloud-ul pentru a accesa aplicații software mai avansate, cum ar fi cele de administrare financiară sau contabilitate (45%) și gestionarea relațiilor cu clienții (27%). În plus, aproape un sfert (24%) dintre aceste întreprinderi au raportat că folosesc platformele de cloud computing pentru a valorifica puterea de calcul pentru a rula propriile aplicații software de afaceri.

Sursă: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday