Institutul Național de Statistică a consemnat evoluția atipică față de anii precedenți a creșterii numărului total al deceselor în România pe perioada verii, în august fiind înregistrate 23.169 de decese, aproape cât în ianuarie 2020, luna în care se înregistrează de regulă cele mai multe decese.

INSSE precizează că, față de luna precedentă, numărul deceselor a crescut cu 752, dar față de august 2019 a fost mai mare cu 3.270. De altfel, depășirea este semnificativă (+19%) și față de media lunii august a perioadei 2011-2019 (19.456).

Creșterea numărului de decese este consemnată pe toate categoriile de vârstă mai mare de 29 de ani, dar mai ales pe cele de peste 45 de ani.

INSSE raportează lunar numărul de decese înregistrate în România, indiferent de cauze. Aceasta are o sezonalitate, consemnată statistic an de an, cu scăderi în perioada de vară și creșteri din septembrie și până în ianuarie-februarie. Statistica oficială nu comunică cauza morții înregistrate, dar constată o creștere ceva mai mare a numărului de decese în mediul urban, față de mediul rural.

Pop08r20

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday