Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis impunerea mai multor restricții în orașele Voluntari și Bragadiru și comuna Berceni, după ce rata de infectare a trecut de 2 la mie. Măsurile intră în vigoare începând cu data de 14 septembrie, ora 00:00. Potrivit Prefecturii Ilfov, în Berceni incidența epidemică este de 2,24 la mia de locuitori, în Bragadiru de 2,30 la mia de locuitori și în Voluntari de 2,08 la mie.

Măsurile dispuse la nivelul localităților Berceni, Bragadiru și Voluntari:

  • În spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.
  • Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.
  • În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între persoane, dacă participă persoane vaccinate, care au trecut prin boală sau au test negativ de COVID. Dacă toți participanții sunt vaccinați, este permisă prezența spectatorilor până la capacitatea maximă.
  • La concerte sau alte spectacole în aer liber pot participa mai mult de 2.500 de spectatori doar dacă toți sunt vaccinați.
  • Nunțile, botezurile și alte mese festive pot fi organizate cu număr de persoane diferit în funcție de câți sunt vaccinați. Astfel, pot participa maximum 100 de persoane la interior sau 150 în aer liber, fără verificarea acestora, maximum 300 de persoane la interior sau până la capacitatea maximă în aer liber (doi metri pătrați de persoană), dacă participanții sunt fie vaccinați, fie au test negativ pentru COVID, fie au trecut prin boală și până la capacitatea maximă atât la interior, cât și la exterior cu asigurarea unei suprafețe de minimum  doi metri pătrați de persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday