Un incendiu puternic a izbucnit în Chiajna, la mansarda a două blocuri lipite, iar flăcările s-au extins ulterior și la un al treilea imobil. La fața locului au fost trimise 20 de autospeciale de stingere. Intervenția se desfășoară cu dificultate, pentru că în zonă nu sunt hidranți. Nicio persoană nu a fost rănită, majoritatea locatarilor fiind plecați la serviciu la ora izbucnirii incendiului.

Într-un mesaj transmis prin sistemul RO-ALERT, persoanelor care locuiesc în zonă li se recomanda să rămână în case, să închidă geamurile și să nu se expună la fum: „Intervenție în desfășurare pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un complex rezidențial din zona Chiajna. Pentru asigurarea protecției, populației din zonă i se recomandă să rămână în incinte, să închidă geamurile și să nu se expună la fum. De asemenea, se recomandă permiterea accesului autospecialelor de intervenție și evitarea zonei de manifestare. Respectați recomandările pompierilor! DSU – IGSU”.

Update: Inspectoratul pentru Situații de Urgență transmite că „incendiul a fost localizat. Mai sunt focare sub învelitoarea din tablă. 4 case și două blocuri au fost protejate”.

Intervenția echipajelor de pompieri a fost îngreunată din cauza lipsei hidranților. „În zonă nu sunt hidranți. Din cauza lipsei de apă, intervenția decurge cu dificultate, nu sunt resurse de alimentare cu apă. Se va încerca alimentarea din Lacul Morii.”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

„Verificarea a fost finalizată și nu sunt persoane înăuntru”, anunță prefectul de Ilfov, Marius Cristian Ghincea. De asemenea, acesta a declarat că este afectată o suprafață de aproximativ 1000 de metri pătrați, iar blocurile nu mai sunt locuibile, în opinia sa.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Raed Arafat a declarat că unele construcții se fac „fără utilități în jur și că trebuie sesizat acest lucru, iar lipsa hidranților este una dintre probleme”.

De asemenea, DSU transmite: „Conform HG 571, clădirile de locuit colective noi sau existente cu mai mult de patru niveluri supraterane, la care se realizează sau amenajează mansarda, se supun avizării-autorizării privind securitatea la incendiu. În cazul blocului din Chiajna, regimul de înălțime este parter plus trei etaje”.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday