Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a persoanelor: 

  • Răduță Cezar Mihail, director al Direcției Silvice Ilfov la data faptelor și directorul adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în prezent, cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu. 
  • Constantin Alexandru, paznic de vânătoare în cadrul Direcției Silvice Ilfov, cercetat pentru dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. 
  • Radu Emil, inginer în cadrul Direcției Silvice Ilfov, compartimentul resurse umane și secretaral Comisiei de verificare a condițiilor de participare a candidaților înscriși la concursuri de ocupare a posturilor, cercetat pentru abuz în serviciu.

Inculpații Răduță Cezar Mihail și Radu Emil, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară, ar fi permis, în cursul anului 2016, angajarea inculpatului Constantin Alexandru pe un post de paznic de vânătoare, deși acesta nu întrunea condiția privind pregătirea profesională prevăzută de lege pentru personalul silvic cu pregătire de bază, respectiv absolvirea unei școli profesionale silvice”, a transmis DNA. 

Directorul adjunct al Romsilva ar fi primit astfel un teren intravilan de aproximativ 1.170 metri pătrați, în comuna Corbeanca, județul Ilfov: 

Tranzacția ar fi îmbrăcat forma unui contract de schimb, inculpatul Răduță Cezar Mihail oferind pentru terenul respectiv un autoturism foarte vechi a cărui valoare era de cel mult 5.000 euro (mai puțin de jumătate din suma cu care inculpatul Constantin Alexandru achiziționase terenul în urmă cu 10 ani). În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a trei terenuri ce aparțin inculpatului Răduță Cezar Mihail”, au completat procurorii DNA.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday