Ca urmare a numărului mare de reclamații înregistrate, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a sancționat contravențional cu avertisment EVOMAG, STUDIO MODERNA SA, JUMBO E.C.R. SRL, IKEA ROMANIA SA., CRISTIAN 76 TOUR SRL și FAN CURIER EXPRESS SRL.

Abaterile constatate au vizat printre altele și nerespectarea termenelor privind livrarea produselor, a montării aparatelor de aer condiționat, aducerea la conformitate a produselor aflate în perioada de garanție, întârzierea livrării coletelor, refuzul dreptului de denunțare a contractului în 14 zile (conform OUG34/2014), precum și nerespectarea termenelor de restituire a contravalorii pachetelor de servicii turistice asumate prin contract.
Potrivit ANPC, consumatorii trebuie să știe că termenul de răspuns la sesizare va fi de maxim 48 ore, termenul de livrare al produselor este de maximum 15 zile de la data achiziționării iar termenul de montaj al aparatelor de aer condiționat de maximum 7 zile de la data achitării serviciului. Toate termenele angajate de operatorul economic anunțate pe site cât și spațiul de vânzare al punctelor de lucru vor fi respectate, de asemenea vor fi respectate termenele de restituire a contravalorii pachetelor de servicii turistice asumate prin contract. Se adaugă și respectarea condițiilor generale privind furnizarea serviciilor poștale, respectiv respectarea timpilor de livrare pentru toate tipurile de servicii poștale interne și internaționale, inclusiv termenele de returnare a contravalorii trimiterilor poștale către expeditor ( sumele colectate de la destinatar ).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday