În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele vor mai putea funcționa numai între orele 5 și 22. În aceleași zile, circulația persoanelor nevaccinate va fi restricționată între orele 20 și 5, cu anumite excepții enumerate în declarația pe propria răspundere.

Restaurantele și cafenele își mai pot desfășura activitatea doar între orele 5 și 24, de asemenea la 50% din capacitate. În următoarele două săptămâni, se vor închide barurile, cluburile, discotecile și pub-urile.

În baza hotărârii CJSU, mai pot participa ca spectatori la competiții sportive sau ca public la evenimente artistice ori să meargă la cinema numai persoanele vaccinate sau trecute prin boală, condiție valabilă și pentru nunți, botezuri și alte evenimente private. Spațiile (săli de spectacol, săli de evenimente, arene sportive, stadioane) vor putea funcționa numai la 50% din capacitate.

Potrivit hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, publicate și de Primăria Municipiului, restricțiile se vor aplica în următoarele două săptămâni. Valabilitatea lor ar putea fi prelungită, dacă se constată că rata de infectare nu a scăzut.

Incidența cazurilor de Covid a crescut într-un ritm alert și la nivelul municipiului Iași. Dacă în urmă cu numai o săptămână, depășea 3 la mie, astăzi a fost 6,58. În cazul în care incidența va depăși 7,5 la mie, CJSU se va întruni pentru a adopta restricții suplimentare.

Sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Iași.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday