Compania sud-coreeană a confirmat că a purtat o serie de discuții cu Apple, fără să dea detalii despre obiectul acestora. A fost nevoită să facă această precizare după ce un post de radio local a declarat că discuțiile s-au axat pe dezvoltarea unui vehicul electric, alături de un proiect de baterie pentru asemenea vehicule. Acțiunile Hyundai au crescut cu un sfert în urma acestor informații.

“Apple și Hyundai sunt în discuții, dar sunt într-un stadiu incipient și nu s-a decis nimic”, a transmis Hyundai. Apple a refuzat să comenteze.

Ulterior, producătorul auto a declarat că “primește cereri de cooperare pentru dezvoltarea comună a vehiculelor electrice autonome de la diverse companii”, fără a identifica niciuna dintre acestea.

Hyundai și Apple lucrează deja împreună la CarPlay, software-ul Apple pentru conectarea iPhone-urilor la vehicule.

În decembrie, Reuters a scris că Apple inițiază proiecte pentru un automobil automat și își propune să producă din 2024 un autovehicul de pasageri care ar putea include propria sa tehnologie de baterii. “Externalizarea producției auto de Apple către Hyundai are sens, deoarece (firma coreeană) este cunoscută pentru calitate”, a susținut Jeong Yun-woo, fost designer la Hyundai.

Analiștii sunt de părere că un parteneriat Hyundai-Apple ar ajuta Apple să reducă costurile pentru dezvoltarea și fabricarea vehiculelor, deoarece ar putea utiliza platforma și facilitățile mașinilor electrice Hyundai.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday