Roțile modelului Tiger X-1 sunt propulsate de patru motoare electrice și permit deplasarea în orice direcție, la fel și ”picioarele”. Modelul va putea fi folosit mai cu seamă pe traseele accidentate sau pentru intervenții de urgență la cutremure sau dezastre naturale.

Tiger este un acronim englezesc pentru ”Robot Inteligent care se Transformă pentru Intervenții pe Pământ”.

Inginerii Hyundai spun că se va putea conecta la o dronă autonomă, care să-i fie ghid către locul intervenției. La nevoie, cele două dispozitive își vor putea încărca reciproc bateriile, wireless.

Design-ul va fi proiectat de divizia californiană New Horizon Studio. John Suh, directorul diviziei, spune că astfel de autovehicule pot fi folosite în viitor și pentru a explora suprafața altor planete sau ca taxiuri pentru persoanele imobilizate în scaunele cu rotile.

Conceptul Tiger se aseamănă cu cel al Elevate, pe care constructorul sud-coreean l-a prezentat în 2019, cu diferența că Elevate era conceput pentru transportul persoanelor. Constructorul spune că va avea nevoie de cel puțin cinci ani de zile pentru a dezvolta și a testa eficiența lui Tiger, iar pentru Elevate chiar mai mult.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday