Producătorul sud-coreean intenționează să ducă 1.600 de camioane pe drumurile elvețiene până în 2025.

„Odată cu livrarea cu succes a primelor camioane anunțăm cu mândrie planul nostru de extindere dincolo de Europa în America de Nord și China, unde deja facem progrese mari”, spune vicepreședintele executiv al Hyundai.

Susținătorii proiectului spun că aceste camioane cu hidrogen au un avantaj față de rivalii care produc astfel de modele electrice, deoarece au o autonomie mai mare și necesită timpi de încărcare mai mici. Proiectarea și producția în masă au fost lente, deoarece costă mai mult. Reuters notează că un studiu realizat de McKinsey în luna ianuarie a concluzionat că hidrogenul ar putea atinge paritatea costurilor cu motorina până în 2030.

Hyundai a colaborat cu companii elvețiene pentru a construi un lanț care să acopere atât producția de hidrogen verde din hidroenergie, cât și realizarea stațiilor de încărcare cu hidrogen, service-ul, întreținerea camioanelor, pentru ca transportul să fie susținut de o întreagă infrastructură.

Clienții, între care și lanțul de supermarketuri Migros, vor închiria camioanele de la Hyundai Hydrogen Mobility (HHM) pentru a transporta mărfuri în toată țara. Plata se va face per utilizare, deci nu necesită o investiție inițială.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Hyundai

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday