Huawei devansează Apple și devine al doilea mare furnizor de smartphone-uri la nivel mondial, în trimestrul încheiat în iunie, transmite Reuters.

Compania chineazească a câștigat teren în Europa și pe piața locală asiatică.

Creșterea estimată a cotei de piață a Huawei are loc pe fondul încetinirii declinului pieței din China, cea mai mare piață a smartphone-urilor din lume.

“Huawei se îndreaptă către modele cu valoare adăugată, lansând noi smartphone-uri emblematice cu cele mai noi caracteristici. Huawei P20 Pro este primul model smartphone echipat cu camere triple, peste concurenți din piață “, a declarat analistul IHS Markit, Gerrit Schneemann.

Huawei a declarat, marți, că în primele șase luni ale anului 2018 a înregistrat o creștere cu 15% a veniturilor, continuând la niveluri observate acum un an.

Potrivit IHS și Strategy Analytics, Huawei a capturat mai mult de 15% din piața mondială a smartphone-urilor în perioada aprilie-iunie, depășind cu aproximativ 12% Apple și chiar în urmă cu aproape 20% din Samsung.

Datele arată că livrările de smartphone-uri  din China au depășit 100 milioane în al doilea trimestru, de la 91 milioane în primul trimestru. Huawei a crescut cu 6 puncte procentuale pe piața internă până la un nivel record de 27%.

Piața chineză este cheia pentru Huawei, deoarece a intrat sub incendiu din partea Statelor Unite, Australiei și a altor națiuni asupra îngrijorării că ar putea facilita spionajul guvernului chinez.

Compania a fost practic închisă din Statele Unite, din cauză că majoritatea operatorilor de telefonie mobilă refuză să îi vândă smartphone-urile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday