Mii de protestatari au ieșit duminică pe străzile din Hong Kong pentru a se opune intenției guvernului chinez de a impune o controversată lege de securitate națională, considerată cea mai mare amenințare la adresa autonomiei și libertăților civile ale orașului, de la predarea guvernării chineze, în 1997.

Potrivit CNN,  poliția a tras cu gaze lacrimogene împotriva manifestanților la mai puțin de o oră după începerea marșului.

China a anunțat joi că intenționează să introducă o nouă lege a securității naționale în Hong Kong, ocolind legislatura orașului, care este de așteptat să interzică protestele împotriva guvernului central de la Beijing. De asemenea, va extinde activitatea agențiilor de securitate chineze asupra metropolei.
Anunțul a stârnit imediat reacția vehementă a parlamentarilor din opoziția din Hong Kong, a grupurilor pentru drepturile omului și a  mai multor guverne internaționale.
De asemenea, a dus la scăderea indicilor bursieri cu mai mult de 5% vineri, cea mai gravă scădere de o zi din iulie 2015.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday