Ziarul, pentru care lucrau în jur de 600 de jurnaliști, a anunțat că își va închide atât ediția tipărită, cât și cea digitală, de sâmbătă. Poliția din Hong Kong a arestat miercuri un alt jurnalist al Apple Daily, acuzat că “a conspirat cu o țară străină”. Acest ultim asalt asupra ziarului a avut loc după ce poliția a înghețat activele și a arestat alți cinci directori săptămâna trecută, împreună cu redactorul-șef, aceștia fiind acuzați că prin articolele publicate pun în pericol securitatea națională.

Apple Daily și-a închis deja știrile financiare, serviciile în limba engleză și difuzarea online pe timp de noapte, iar mai mulți angajați au demisionat, după ce ziarul a fost supus unei presiuni din ce în ce mai mari din partea guvernului chinez. Problemele au început încă de când proprietarul, un critic al Beijingului, Jimmy Lai, a fost arestat anul trecut în temeiul legii securității naționale. Lai execută deja o pedeapsă cu închisoarea pentru participarea la adunări neautorizate.

Organizațiile media și guvernele occidentale au criticat acțiunile guvernului chinez și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la libertatea presei și la alte drepturi care sunt constant încălcate în Hong Kong.

Surse alternative: BBC, The Guardian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday