Institutului Național de Hidrologie a emis atenționări Cod Portocaliu de inundații, valabile de miercuri seara până joi dimineața la ora 7. 

Fenomene vizate: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

Bazine afectate: Râurile din bazinele hidrografice: Ialomița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Târgoviște – amonte Acumularea Dridu, Prahova – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Câmpina – amonte confluență cu râul Teleajen.

Jud. Argeș, Dâmbovița, Ialomița:

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Târgoviște – amonte Acumularea Dridu, Prahova – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Câmpina – amonte confluență cu râul Teleajen, județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Ialomița.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Cricovul Dulce.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday